A blog célja

Ez a blog a szülőknek nyújt segítséget abban, hogy megismerjék gyermekeik egészséges fejlődését segítő módszereket, terápiákat a születéstől kezdve a felnőtté válásig.

Hasonló témájú oldalak + reklám

Utolsó kommentek

  • dipsz: A következő mozgási és testtartási rendellenességre utaló jelekre érdemes odafigyelnünk: zoldalmak... (2019.03.13. 09:13) A Dévény módszer
  • buksza: Szép napot mindenkinek aki olvassa a kommentemet! Ott kezdeném, hogy a családban a módszer, unoka... (2011.02.23. 13:34) A Doman módszer
  • écsanya: levi123 Kedves anyuka! A fejlődésneurológián Berényi dr.-nő volt az osztályvezető főorvos amíg m... (2010.05.31. 08:54) Mozgásterápia
  • levi123: @écsanya: Kedves Henriett! Engem (minket) is érdekelne a módszer, mert érintettek vagyunk (erről ... (2010.05.21. 14:50) A Katona-módszer
  • écsanya: @nyanyaa: Budapestre jártunk a Sváb-hegyre Berényi marianne doktornőhöz a fejlődésneurológiára. Te... (2010.05.11. 11:22) A Katona-módszer
  • Utolsó 20

Korai Fejlesztő Központ

2007.10.01. 20:35 gyongyi73

Létezik egy intézmény, melynek

Története:

Amikor létrehozták a Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítványt Dr. Gallai Mária gyermekorvos és Czeizel Barbara és Dubecz Dorottya gyógypedagógusok külföldi tanulmányaik és tapasztalataik alapján, akkor fogant meg az intézmény megalakításának gondolata 1991-ben.
 
Az célja az volt az Alapítványnak, hogy eltérő fejlődésű vagy sérült gyermeket nevelő szülők jóval a gyermek iskolába kerülése előtt kapjanak szakszerű segítséget gyermekük fejlődési esélyeinek javítására.

1992. óta fogad családokat vizsgálatra és terápiára a Budapesti Korai Fejlesztő Központ, mely intézményt az Alapítvány tart fenn. Czeizel Barbara az intézmény vezetője.

Majd 4-szeresére növekedett mind a terápiák, mind a vizsgálatok száma az elmúlt 15 évben az intézményben. Egyre nyilvánvalóbbá vált az igény, hogy módszertani intézményként is vegyen részt a sérült gyermekekkel foglalkozó szakemberek képzésében, holott a Központ elsősorban a Budapesten illetve vonzáskörzetében élő családok ellátására alakult.

2003-ban PHARE pályázatból indult két, nappali ellátást is biztosító csoportjuk, a súlyosan halmozottan sérült gyermekek, és az autizmussal élő gyermekek csoportja. Az intézmény egyre növekvő ambuláns tapasztalataira, valamint e csoportok működésére alapozva indították akkreditált képzéseiket (számuk ma már 6), ahol az ország minden tájáról fogadnak hallgatókat.

Hospitáló, gyakorlatot végző diákokat, köztük gyógypedagógus, gyógytornász, pszichológus és szociális munkás hallgatókat fogad rendszeresen a Központ több felsőoktatási intézménnyel kötött szerződés alapján.

Profilja:

A koragyermekkori intervenció, fejlesztés:

Fejlődési zavar szempontjából veszélyeztetett, vagy eltérő fejlődésű, 0-4 (6) éves korú gyermekek számára nyújt:

-tervszerűen felépített  terápiás és fejlesztő  programot egyénre szabottan
-tanácsadást, egyéb szociális segítséget
-komplex  diagnosztikai vizsgálatot

Szólj hozzá!

Címkék: korai fejlesztő központ

A bejegyzés trackback címe:

https://fejlesztomodszerek.blog.hu/api/trackback/id/tr42182847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása